miércoles, 3 de octubre de 2012

ET IN ARCADIA EGO

Aquest quadre és del pintor francès Nicolas Poussin que va pintar-lo entre els anys 1637-1638. Actualment aquest quadre es troba al museu de París: Museu del Louvre.


El títol del quadre es pot traduir com "Jo estic a l'Arcadia". Però el que vol interpretar el pintor és "La persona que està enterrada aquí ha viscut a l'Arcadia", ja que ells també van poder disfrutar de la vida algun cop en la seva existència.

La pintura mostra a quatre persones, una dona i tres homes mirant el sarcòfag. L'home de la dreta de la imatge mira la dona a la vegada que senyala alguna cosa en el sarcòfag i l'home de l'esquerra que està amb un genoll a terra fa el mateix mentres és observat per un altre home que està recolzat damunt del sarcòfag. La tumba sembla ser de pedra on no s'hi veu cap senyal. Van tots vestits amb roba semblant a la grega i estan en un paisatge que és a Francia.
L'Arcadia físicament és una zona que està ubicada al centre del Peloponesi(Grècia).

El famós director Dan Brown, per fer la pel·lícula "El código da vincci" es va inspirar en el mite que Henry Lincoln va escriure un llibre "El tresor maleït" però despres va buscar la veritat sobre això i va trobar a la capsa de Pandora un document on hi havia "El tresor del templari" on donava a la veritat al descobriment d'un pergamí i a un tresor.







L'origen d'aquest pergamí és un misteri, però es pot dir que és autèntic. Llavors torna a sortir el misteri de que Jesucrist va estar casat amb Maria Magdalena i un dels seus deixebles era una dona. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario