jueves, 17 de enero de 2013

2.Edificis públics


FÒRUM

El fòrum era el centre polític, religiós i econòmic de Pompeia. La plaça era bastant gran, amb unes dimensions de 38 x 142 metres. Estava envoltada per un pòrtic de columnes per tres dels costats diferent i al costat nord hi havia el Temple de Júpiter. 
Perque els vehicles no poguessin entrar dins del Fòrum es va contriur el pòrtic a un nivell més alt que la plaça, on estava unit per dos graons.
L'any 62 hi va haver un terratrèmol on hi havia nombroses estàtues commemoratives que estaven aixecades al Fòrum, ara només en queden les bases.  
El Fòrum sembla inspirat en el món grecohel·lenístic que no pas en els models itàlics i romans.




BASÍLICA

La basílica és un dels edificis més important que hi ha al Fòrum. Era el lloc on s'administrava la justicia, el lloc de trobada i de discussió dels afers. És de planta rectangular i està dividida entre tres nau i té una coberta de doble vessant que està sostinguda sobre les columnes centrals i les semicolumnes de la part alta de les parets, on encara hi ha decoracions pictòriques
L'entrada se solia fer en un dels costats menors, a l'est i, a l'altre costat hi havia el tribunal, la tribuna amb els escons on s'accedia per unes escales de fusta.


 MERCAT

El mercat de Pompeia es deia macellum, era un gran mercat que estaba cobert amb una font d'aigua al mig que era per netejar els peixos. 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario